Kun en liten økning i Alta

38.843 passasjerer reiste gjennom Alta lufthavn i juni.

ALTA LUFTHAVN: Hittil i år har 190.581 reist gjennom Alta lufthavn.  Foto: Arkivfoto: Vidar Kristensen

nyheter

Lakselv lufthavn er flyplassen med størst prosentvis økning sammenlignet med samme måned i fjor (5,3 prosent). Etterfulgt av Alta lufthavn med en vekst på 0,7 prosent og Hasvik lufthavn med 0,3 prosent.

– Dette er som forventet og litt foran fjoråret. Ser man på året så langt har vi en økning på 2,7 prosent. Det er vi fornøyde med, sier lufthavnsjef i Alta, Charles Kristiansen til Altaposten.

Hammerfest lufthavn er flyplassen i Finnmark med størst nedgang, 18,1 prosent. Etterfulgt av Båtsfjord lufthavn med 13,7 prosent og Vadsø lufthavn med 11,5 prosent.

– Trafikken over Hammerfest lufthavn er omtrentlig som forventet og budsjettert for 2018. Den store nedgangen fra 2017 skyldes mer at 2017 var et år med svært høy aktivitet, faktisk et rekordår i bevegelser ved lufthavnen. Dette var relatert til flere store vedlikeholdsprosjekter både offshore og i Hammerfest. Offshoretrafikken vil ta seg opp utover sommeren og høsten, men vi forventer ikke å være i nærheten av fjoråret. Dette vil gå i bølger og følge aktiviteten i industrien veldig tett i årene som kommer, sier Kjetil Kvamme ved Hammerfest lufthavn.

Ser man på den totale summen av passasjerer i juni, ser topp tre slik ut:

  • Alta lufthavn 38.843
  • Kirkenes lufthavn 29.090
  • Hammerfest lufthavn 15.503