Oppdatert:

Godt fornøyde med midlertidig bobil-løsning

– Samarbeidet med Boreal er lagt på is, sier Otto Aas.

FORNØYDE: Evy Aas Leirvik og Egil Leirvik stoppet i Alta på vei tilbake fra Nordkapp onsdag formiddag.  Foto: Bjarne Krogstad

nyheter

Otto Aas, leder for hovedutvalget for næring, miljø og drift, forteller at de trodde en muntlig avtale med Boreal om en bobilparkering var på plass, og dermed gjensto kun det formelle. Men kommunen har ikke hørt noe mer, og må derfor ta til takke med en midlertidig løsning mellom Amfi og Kiwi.

– Det er en god ordning i sommermånedene med mange turister med bobil. I år har vi også sørget for å skilte skikkelig, sier Aas til Altaposten.

En av klagene caravanistene kommer med, er mangel på fasiliteter. Hvordan er det nå?

Tømming av sanitæranlegg vil fortsatt måtte foregå ved byens campingplasser, eller ved henvendelse til Boreal.

ENSTE LØSNING? Otto Erik Aas sier at en permanent bobilparkering må inn i kommuneplanens arealdel for 2019.  Foto: Arkiv

Opp til arbeidsgruppa

Aas forteller at kommunen ser på mulighetene for å regulere inn et område i forbindelse med arbeidet med kommuneplanens arealdel, som skal være ferdig og vedtatt i juni 2019.

– Det er et ønske å få til dette nærmest mulig sentrum, men det må arbeidsgruppa se nærmere på.

I en kommentar til Altaposten sie områdeleder i Boreal, Jøran Hansen, at det refereres til en «gammel lokal» avtale om parkering i et hjørne av området rundt Boreal Buss AS i Alta.

– Denne avtalen er ikke gjeldende i dag og lar seg heller ikke gjennomføre grunnet øket busstrafikk i dimensjonerende time. I tillegg er det nå mye byggevirksomhet rundt dette området og Boreal Buss AS vurderer at sikkerheten på området må gå foran alt annet. Videre har vi meldt inn til diverse caravan-foreninger at vi dessverre ikke har ressurser til å betjene tømming av wc, og at vi ikke kan la noen betjene anlegget selv.

Han er forøvrig glad for at kommunen har funnet en løsning.

– Vi om forståelse for at vi bedriver en helt annen type virksomhet.


Møter sommeren uten bobil-løsning

Alta kommune går mot en ny sommersesong uten løsning for økende antall bobilturister.


Pitstop i Alta

Evy Aas Leirvik og Egil Leirvik fra Setesdal, en times kjøring fra Kristiansand, var på vei fra Nordkapp da de stoppet i Alta for en velfortjent pust i bakken.

– Hva tenker dere om fasilitetene i Alta?

– Det ser bra ut. Det er alltid et problem å finne en parkering som er stor nok til bobilen. Jeg skjønner de som camper fritt og ikke kan få tømt, at det å ikke ha umiddelbar tilgang til fasiliteter er et problem.

– Vi har jo blitt vant til at det er bobilparkeringer, i alle fall på Sørlandet, i sentrum har dusj, do og tømming, avslutter de med.

– Vi har tilbud til bobilene, men har vært for dårlige til å markedsføre dette

Hovedutvalget har gitt opp Boreal-løsningen, men har alternativ.