Gir jernet i nye lokaler

Spenst tar sjansen; fredag den 13. juli åpner de avdelingen på Komsaflaten.

DET BLIR DEILIG MED EGET HUS: Lange dager med flytting og montering er snart over for Lene Johansen og Gunnar Rasmussen i Spenst Alta. Fredag 13. juli åpner de i nye lokaler på Komsaflaten. – Her skal nok medlemmene finne seg godt til rette, sier de.  Foto: Lill O. K. Johansen

nyheter

– Jeg skal ha gruppetreningstime klokken ti fredag morgen, så vi må være klare til da. Vi åpner klokken ni, jeg lover det, sier Lene Johansen, daglig leder for Spenst Alta. Fredag den 13, sier hun, er en fin dato. Lett å huske katti man startet.

– Det blir deilig å komme inn i nye lokaler, sier Lene, som forlater A12 på Alta sentrum til fordel for selveide saker ved Komsa, i bygget som før var Folkets hus og fast sted for bingo og swingdans.

Spenst Alta har styrt med tegninger og planer siden før februar i år, da også byggingen tok til.

– Nå er det helt maurtue og kaos her, men det blir fint. Veldig fint, sier Lene.

Trene ute og inn

Gunnar Rasmussen er Lenes sidekick på Spenst Alta, og anser gratis parkering og naturnær beliggenhet som de største fordelene.

– Jeg har stort sett fått positive tilbakemeldinger fra medlemmene. Her kan de dele opp treningen, kombinere styrketrening med kondisjonsøkt i fri natur med fine løyper, og ikke minst kan de parkere nært og gratis. På sentrum, sier Rasmussen, var parkeringen veldig fordyrende og for enkelte like dyr som selve treningen.

– Den som trente mye, la si halvannen time fem ganger i uken, til tretti kroner i parkering hver gang, endte på seks hundre kroner i måneden, sier han.

Bor mye folk i området

Altaposten utfordret Lene og Gunnar på eventuelle ulemper ved Komsaflaten. Begge så få, om noen. Jo, det var kjapt å stikke innom for folk som jobbet på sentrum, men de sier det bor bra mye folk i nærområdet Midtbakken, Komsa, Trudvang.

– Det vil uansett alltid være fordeler og ulemper, men vi tror det blir vel så stor interesse for å trene her, sier de.

Lene har nå takket BUL for lånet av festsalen i andre etasje på foreningens klubbhus på Breverud. Gruppetrening i sal har holdt hus der, men fra onsdag 11. juli går Spenst Breverud tilbake til å være et nøkkelkortsenter med trening i kjelleren, slik det i realiteten har vært hele tiden.

Tøff premiere

– Gruppetreningen på fredag? Det blir nok Tabata, sier Lene. Tabata er ingen eksklusiv festmat, riktig så høytidelig skal ikke fredagens åpning være, Tabata er en treningsform. Og i premiere-gruppetreningstimen i nytt bygg har Lene og co tenkt å erte liv i folkepulsen.

– Tabata er tjue sekunder aktivitet og ti sekunder hvile, sier hun, og bekrefter at det både kjennes og gir effekt.