Savnet mann funnet i god behold

Mannen som ble meldt savnet av pårørende er funnet i tilsynelatende god behold.  Foto: HRS Nord-Norge

nyheter

– Norsk Aeroklubbs flytjeneste (NAK) har gjort funn i søket etter kajakkpadler i Øvre Anárjohka nasjonalpark, skriver Hovedredningssentralen Nord-Norge på Twitter.

De melder videre at mannen ble funnet med NAK med sitt Cessna 172, LN-DAY ved 13-tiden tirsdag.

– Det meldes om funn av en blå kajakk med mann om bord i elvekrysset Anarjohka og Heavvojohka. Alt var tilsynelatende i orden med person.

Ifølge NTB er et bilde av mannen er sendt til venner og familie av den savnede for verifisering.

– Dette stemmer veldig godt overens med de beskrivelsene vi har av den savnede kajakkpadleren. Han har blå kajakk, gul sekk og ble observert langs en rute det er sannsynlig at han har valgt, sier redningsleder Thomas Ringen i Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

– Vi føler oss ganske trygge på at vi har funnet rett person. Han er også den eneste personen som er observert i området, legger han til.

Operasjonsleder Jan-Arne Pettersen ved Finnmark politidistrikt sier at de nå avslutter søket.

– Mannen er, som sagt, funnet i tilsynelatende god behold.

Mannen hadde har en avtale med sine nærmeste om å melde seg hver kveld, men det ble satt igang et søk da dette ikke skjedde.

– Vi fikk en bekymringsmelding fra turgåerens pårørende i går kveld, og i natt gjorde vi en vurdering med Hovedredningssentralen og landet på å sende ut et Sea King-helikopter, sa operasjonsleder Bjørn-Gunnar Johnsen til NTB klokken 2.45 natt til tirsdag.