«Sommerslappe» Alta fikk fart på karusellen

Det rydde inn altafolk på tivoli på en ellers rolig søndag.

BLE MED PÅ KARUSELLEN: Live Strandheim og Nora Isabell Andersen (til høyre), begge 8 år og begge erfarne tivoli-besøkere, anbefalte karusellen. Det går helt greit hvis man tåler å bli litt kvalm, sier de.  Foto: Maureen Bjerkan Olsen

nyheter

Sirkus og tivoli sørger for at et sommerslapt Alta får litt fart på seg. Etter sirkus forrige uke, var det  lørdag rigget for Hugos tivoli for altaværingene. Og folk lot seg ikke be to ganger.

Smekkfullt

Før åpningstid søndag var det knapt en bil å se på parkeringsplassen ved Kronstadbanen, like etter åpning var det smekkfullt. Mange fra nærområdet valgte heller å gå, og det var små og store sykler, barnevogner og jublende glade barn.

HEISATUR: Hvis du føler for å plage høydeskrekken, så opplyser tivoliet at de er i Alta hele uken til og med lørdag.  Foto: Maureen Bjerkan Olsen

Det var kort sagt lett å se at folk syns tivoli egnet seg perfekt for en felles familieutflukt. Tilstrømmingen kan også handle om at Hugos tivoli har valgt å ligge stand-by i Alta, i stedet for å reise til resten av Finnmark.

Litt kvalme

– Det er kjempeartig med tivoli, sier venninnene Live Strandheim og Nora Isabell Andersen. Begge er 8 år, og har til sammen vært mange ganger på tivoli. Og flere skal det bli, bekrefter de.

– Vi har begge to lyst til å fære på Hugos tivoli mer i uka, og så klart neste gang de kommer til Alta, sier Live og Nora, som også tok karusell. Da ble de litt kvalme, eller forresten, ikke så kvalme som man kunne frykte på forhånd. Måtte bare nesten spy, sa ei av jentene.

Noe for alle

– Vi har lyst å ta karusellen en gang til, sa de og skyndte seg av sted.

Og mens mange lot seg lokke av «Sky Swing» og andre fartsfylte attraksjoner, lot de minste seg friste av de mer bedagelige togene. Noe for enhver smak og alder, og hvis du ikke rakk å gå i helgen, så er det greit å vite at Hugos tivoli er på Kronstad i Alta til og med lørdag 14. juli.