Finnmark fylkeskommune investerte for over 460 millioner kroner i året som gikk, nærmere én milliard de tre siste årene.

Alta videregående skole er den største investeringen de siste årene, med en investeringsramme på til sammen 440 millioner kroner.

God økonomistyring gir likevel et netto driftsresultat på 3,9 prosent i 2017.

OVERSKUDD: Fylkesrådmann Øystein Ruud er glad for å kunne presentere det sterkeste driftsresultatet på fire år. Foto: Arkiv

– Jeg er veldig godt fornøyd med at fylkeskommunens resultat har blitt forbedret i 2017, uttaler fylkesrådmann Øystein Ruud. Saken skal behandles på fylkestinget torsdag i Alta.

Regnskapet viser at Finnmark fylkeskommune har et netto driftsresultat på 3,9 prosent i 2017, det sterkeste driftsresultat siden 2013.

Må ha god styring

Samtidig har fylkeskommunen brukt 27,5 mill. kr mer enn budsjettert på tjenesteproduksjon på rammeområdene. Dette er i underkant av to prosent i merforbruk

– Selv om merforbruket kun er under to prosent vil mitt fokus framover være å sikre en god økonomistyring. Målet må være å drifte virksomheten innenfor de rammene fylkestinget har stilt til disposisjon gjennom budsjettet, sier Ruud videre.

Nesten halv milliard

Finnmark fylkeskommune investerte for over 460 millioner kroner i året som gikk. Samlet har fylkeskommunen investert for over 1 milliard kroner de siste tre årene. Fylkesrådmann Øystein Ruud kan fortelle at dette er viktige investeringer i infrastruktur som skal gi bedre tjenester til innbyggerne i Finnmark.

Spesielt vil Ruud trekke frem ombygging og nybygg ved Alta videregående skole, et prosjekt med en investeringsramme på totalt 440 millioner kroner.