Robert Greiner (46), opprinnelig fra Bevkop i Porsanger, nå bosatt i Tromsø, er ansatt som ny leder for kommunikasjon og samfunnskontakt ved FeFo sitt hovedkontor i Lakselv. Dette skriver FeFo i en pressemelding.

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i Finnmark, og synes at dette er en veldig spennende jobb. Jeg gleder meg, sier Robert Greiner til Altaposten.

– Tar du med deg familien og flytter fra Tromsø nå?

– Jeg skal pendle i første omgang. Så må livet få lande litt først. Dette har gått fort, sier Greiner.

Han har samboer og to barn på 5 og 9 år i Tromsø.

– Greiner har dokumentert at han kan media, Finnmark, samiske spørsmål og politiske prosesser. Vi er veldig fornøyd med å ha fått han med på laget, sier direktør Jan Olli.

I dag er Robert Greiner politisk rådgiver for Tromsø-ordfører Kristin Røymo og deltidstilknyttet Arbeiderpartiets sametingsgruppe. Forut var han politisk rådgiver for stortingsrepresentant og tidligere fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth. Greiner var i flere år journalist i NRK Troms og Finnmark. Han var også ansatt i OL-selskapet Tromsø 2018.

– FeFo skal utvikle og ivareta grunnen i Finnmark i et evighetsperspektiv og til det beste for fellesskapet. Det er verdier jeg deler og ser frem til å jobbe med, sier Greiner.

I forbindelse med tilsettingen fratrer han alle sine politiske verv og starter opp i løpet av høsten.

Robert Greiner overtar stillingen etter Eirik Palm, som blir kommunikasjonssjef for Finnmarkssykehuset.