Smir frem kulturarven til sankthansfeiringa

Sankthansaften blir det kulturvandring og fest i fjæra.

JOBBER PÅ HARDINGEN: Elisabeth Lyng og Zina Aslaksen fra Sisa jobber på spreng med å få ferdig kunst- og kulturløypa før sankthansaften.   Foto: Hanne Larsen

nyheter

For de som er lei av å dra til nøyaktig samme sted, med de nøyaktige samme folkene på Sankthansaften kan kanskje Sisas invitasjon være forlokkende. Elisabeth Lyng og hennes medsammensvorne på kultursenteret i Bossekop jobber på spreng med å få ferdig kunst- og kulturløypa, som er sentral i feiringen.

– Det er en løype som skal gå rundt i Bossekop og ende opp i Apanes-fjæra. Den består av tre deler. En kunstdel, en for de som er særlig historisk interessert og en del som passer for barn. Felles er at vi tar utgangspunkt i tidligere tiders trestammers møte til 300 stammers møte, som inkluderer alle kulturer vi har i byen, sier Lyng.

Fellesmåltid

Ruta har flere poster hvor man får både kunst og tekster som sier noe om eksempelvis fiskerbonden, som både levde av skifer, jordbruk og som staket i Altaelva på sommerstid. Basen er torget i Bossekop hvor også oppmøtet er på lørdag den 23. klokken 15.

– De som ikke rekker å bli med på vandringen kan komme rett til Apanes-fjæra, hvor det i tillegg til eventyrskog og barnevennlige aktiviteter, også blir bål. Alle tar med det dem vil spise og drikke, også setter vii stand et nydelig fellesmåltid, frister Lyng, som understreker at det er åpent for absolutt alle fra 0-100 år. Minst.