Prisen falt med nesten 20 prosent

Kraftig fall i lakseprisen i juni.

FALLER I PRIS: Prisen på fersk laks har stupt i juni.   Foto: Forskning.no

nyheter

Prisen på Norges nest viktigste eksportartikkel falt ytterligere 7,3 prosent i forrige uke. Lakseprisen har stupt nesten en femtedel på tre uker.

Kiloprisen for fersk eller kjølt laks var i forrige uke 61,34 kroner. Det er 7,3 prosent lavere enn det laksen ble omsatt for uka før – og hele 19,4 prosent lavere enn tre uker tidligere da kiloprisen på 76,1 kroner, viser de siste tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Etter å ha satt omsetningsrekord og prisrekorder i mai, da kiloprisen var opp i 75–80 kroner, har juni vært preget et sammenhengende, kraftig fall. Det blir satt i sammenheng med at slaktingen tiltok i slutten av etter alle fridagene og en påfølgende økning i fersk laks på markedet.

Samtidig viser SSB-tallene at prisen på frossen laks steg med hele 12,4 prosent i forrige uke.

(©NTB)