Lærerik uke i naturen

Guro inviterer til innholdsrik skoleuke.

UT PÅ TUR: – Bli med på en spennende og innholdsrik uke, heter det i invitasjonen fra arrangørene av friluftsskolen. Guro Krempig er klar for hundekjøring og andre spennende aktiviteter, her fra årets utgave av Finnmarksløpet.   Foto: Roger Johansen, Johansen Foto

nyheter

Guro Krempig har utallige ganger formidlet hvor flott det er å være utendørs i Finnmark. Sammen med mange andre ungdommer, Finnmarks friluftsråd og Alta folkehøgskole håper hun nå at de mellom 10 og 14 år blir med på en annerledes skole.

– Friluftskolen varer ei hel uke og har et variert innhold. Ungene vil lære viktig friluftskunnskap som orientering, førstehjelp, bålfyring, frister Guro og pappa Lars.

Mange valper

På Øytun har de mange hunder og valper for tida, så det vil bli en egen dag der de drar på tur i skogen med valper – og kanskje vi prøver å kjøre hundespann med det som kalles trollvogn.

– Vi skal også lære å lage spennende mat på bålet. Både pizza og sjokoladefondant står på menyen. Seljefløyte og vidjespenning skal vi også prøve å lage, sier de.

Overnattingstur

Friluftsuka avsluttes med en overnattingstur til skolehytta til Alta folkehøgskole, som ligger på Orros.

– Her skal vi ligge i telt og prøve fiskelykken. Det vi bli masse lek og moro og god stemning, forsikres det.

  • Friluftsukene er 25.-29. juni og 2.-6. juli.