Øst-Finnmark blir helgas værvinner

Øst-Finnmark og vidda får det fineste været i helgen. Mens resten av landsdelen vil kjenne lavtrykkene som nå kommer nordover fra Vestlandet.

BADEVÆR? Østfylket kan få skikkelig fine temperaturer til helga. Dette illustrasjonsbildet er selvfølgelig sørfra, da vi her i nord stort sett har hatt skitvær hittil i «sommer».  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

nyheter

Fredag og lørdag er lavtrykket fra Vestlandet nådd Nordland med både vind og regn.

– Det kan bli opp til kuling styrke. Lørdag og søndag legger det dårlige været seg mellom Spitsbergen og fastlandet, rundt Bjørnøya, varsler Ragnhild Nordhagen, statsmeteorolog i Meteorologisk institutt.

Endringer

– For Øst-Finnmark og på vidda ser det ganske det fint ut framover. De ligger mer i le for nedbøren som kommer inn mot Nord-Norge på fredag og lørdag, ifølge meteorologen.

I Nord-Norge har vi hatt lavtrykket nord for oss. Vi har også hatt en del sludd, snø og ganske kalde temperaturer, men nå blir det litt endring på dette.

20 grader

Det skikkelige lavtrykket som kommer inn drar med seg litt varmere luft fra sør.

– Særlig blir det Øst-Finnmark som går av med gode temperaturer fredag og lørdag med 20 grader. Også sør i Nordland kan det bli ganske varmt, men dessverre litt lavere igjen i Troms og ellers i Nordland, sier Ragnhild Nordhagen

Trampoline

Det er ganske stor usikkerhet for starten av neste uke. Det blir trolig et lite opphold fra bygenedbøren mandag. Men et nytt lavtrykk vil påvirke Nord-Norge og hvert fall i Nordland på tirsdag og så brer det seg over til Troms og Finnmark samme kvelden.

Det er varslet mye vind og regn i hele landet de kommende dagene. Etter en liten pause vil enda et lavtrykk vestfra trolig prege alle regionene. Befolkningen i fylkene langs Oslofjorden og på Vestlandet er til og med blitt oppfordret til å tjore fast utemøbler og trampoliner.

(©NTB)