Dersom også SV støtter dette forslaget, er det flertall for å gi Høie instruks om å sikre at erfaring og kompetanse i dagens luftambulansetjeneste videreføres. Det kan skje enten gjennom forhandlinger med operatør, gjennom ny anbudsrunde med krav om virksomhetsoverdragelse eller på annen egnet måte, heter det i forslaget som ble fremmet av Ap, MDG og KrF.

Det er foreløpig uklart om SV stemmer for forslaget når Stortinget senere i ettermiddag skal avgjøre saken.

Senterpartiets Kjersti Toppe opplyser til NTB at de støtter forslaget, som hun mener er mye bedre enn det som Ap og KrF gikk sammen om i forrige uke.

– Det blir da et klart oppdrag til Høie om å sikre kompetansen og erfaringen i luftambulansetjenesten. Vi tenker det er veldig viktig at det blir et flertall i denne saken til sjuende og sist, sier hun til NTB.

Hun påpeker at det aller viktigste er å sikre videreføring av kompetansen.

Dersom forslaget får flertall, får Høie med seg en klar beskjed når han mandag skal møte Babcock. Møtet skjer i forkant av at selskapet skal forhandle med pilotene om vilkårene for å bli med over i deres selskap.

Misnøye og usikkerhet med vilkårene Babcock tilbyr pilotene har ført til at flere piloter har søkt seg vekk fra flyambulansetjenesten, som i dag drives av Lufttransport. Dermed har selskapet ikke klart å opprettholde beredskapen.