NRK-streiken ble onsdag kveld avsluttet, etter at partene kom til enighet. Flere steder her til lands, inkludert i Finnmark, valgte journalistene i streik å bidra med store og små gjerninger mens streiken ennå pågikk.

NRK-journalistene i Alta stilte blant annet og ryddet hagen til redaktør i den kvenske avisa Ruijan Kaiku, Heidi Nilima Monsen, som for en tid tilbake fikk kreftdiagnosen.

Før streiken ble avblåst rakk finnmarksjournalistene også å sende av gårde et bidrag til redningsaksjonen for å holde Østhavet, den vesle lokalavisa for Vardø og Kiberg, flytende. De bidrar med 4.999 av streikekassa, via spleis.no.

I brevet til Østhavet skriver journalistene:

«Kjære Østhavet.

Vi hører deres Mayday. Vi vet at uten lokalavisen blir livet fattigere. Dere kjenner byen deres best, og deres journalister holder alltid fokus på det viktigste: Alt som står dere nært. Det bygger styrke og samhold blant innbyggerne.

Dere er alltid der, i nedturer og oppturer, med en unik tilstedeværelse. Dere er et lim i samfunnet, både på godt og vondt. Det anerkjenner vi som kollegaer.

Derfor støtter vi dere med en redningsflåte. Vi har valgt å gi litt av streikepengene våre som et lite bidrag til at avisen overlever, noe den forhåpentligvis gjør inn i evigheten.

Vi oppfordrer alle andre til å gi Østhavet et fortsat liv.

Med solidarisk hilsen,

NRK-ansatte i Vadsø, Kirkenes, Alta og Hammerfest.