Lørdag åpner sesongen for kule gamle biler og flotte motorsykler.

– Hvis det blir fint vær regner vi med at det kommer omlag 500, sier Birgit Wisløff optimistisk.

Noe for alle

Fra klokken 11 lørdag er det på Altagård det skjer.

– Hvert år har Alta Amcarklubb, Alta motorsykkelklubb og Alta veterankjøretøyforening et felles treff på vårparten, og dette er en slags sesongåpning for oss som driver med kjøretøy, sier Birgitt Wisløff, som er nestleder i Alta Amcarklubb.

Hun ønsker alle som kan krype og gå til treffet lørdag formiddag.

– Vi arrangerer masse leker for barn og tilbyr kaffe og kaker til alle som kommer, lokker hun.

– Masse å se på

Bernt Davidsen i Alta motorsykkelklubb håper og regner med storinnrykk av kjøretøy med to hjul.

– Det kommer omlag 60 flotte motorsykler av ulike slag, som publikum skal få kikke på, så dette blir, som alltid, en spennende og flott vårmønstring, sier Davidsen.

– I tillegg kommer det 50-60 amerikanske biler, samt 40 ulike veterankjøretøy, sier Dag Krogh, som er leder i Alta veterankjøretøyforening.

– Kom med den doningen du har

– Hvor mange bruke å komme på vårmønstringen?

– Hvis det blir fint vær regner vi med at det kommer omlag 500, som har vært snittbesøket de siste årene, sier Viktor Wisløff i Alta Amcarklubb, som oppfordrer alle som har et eldre kjøretøy om å komme.

– Det er mange i Alta som mekker på eldre kjøretøy som de ikke har stilt ut tidligere, og de må gjerne komme å vise den fram, oppfordrer han.

Sosialt fokus

Birgitt Wisløff minner om at det er helt gratis å komme å ta en titt.

– Alle er hjertelig velkomne. For de som ikke har vært på vår årlige vårmønstring, så kan jeg si at det er knakende hyggelig. Det kommer også mange fra Hammerfest, Lakselv og Nordreisa – og fokuset er å ha det trivelig sammen, lokker hun.