– Styret har fått melding fra fem-seks medlemmer om at de ikke har anledning å bidra aktivt slik alle forventer, så per i dag har ikke styret den handlekraften som er forventet og derfor innkalles det til årsmøte så fort som praktisk mulig etter sommerferien, skriver kontaktperson for styret for folkeaksjonen, Raymond Londal, i en pressemelding.

Måtte trekke seg

Londal skriver samtidig at leder Frank Olaussen har trukket seg på grunn av personlige årsaker.

– Det har ikke vært noen interne uenigheter eller konflikter i styret. Men når Frank ikke lenger kunne være aktiv, mistet styret også en viktig og dyktig ressursperson.

Olaussen ble gjenvalgt som ny leder etter at aksjonen måtte innkalle til ekstraordinært årsmøte.

– På årsmøtet i august overleverer styret et ryddig revisorgodkjent regnskap med penger på konto, rundt 30-50.000 kroner. Styret har ikke brukt andre penger enn å dekke de løpende utgiftene som lå inne i godkjent budsjett fra forrige årsmøte, skriver Londal.

Nytt styre

Nå skal det altså velges nytt styre på nytt. Londal sier det er opp til valgkomiteen å finne kandidater, men:

– Jeg kan allerede nå røpe at det har kommet inn minst ett godt navn som er villig til å overta lederjobben og en som ønsker å være styremedlem. Valgkomiteen har til 12. august med å få sin innstilling klar, som jeg regner med de fint vil klare.