Det var under fylkesårsmøte i Honningsvåg i helga Nilsen ble valgt som ny leder for Finnmark.

Silje forteller at hun skal jobbe for mange gode gjennomslag for Finnmark på AUFs landsmøte til høsten, samt at unge ivaretas i programforslaget til Arbeiderpartiet frem mot det kommende fylkestingsvalget neste høst.

– Som leder av fylkets største ungdomsorganisasjon bærer man et stort ansvar for å ivareta unges interesser. Jeg er derfor utrolig stolt og ydmyk over tilliten fylkeslaget har gitt meg til å lede laget og jeg er klar for å styrke organisasjonen ytterligere her i Finnmark.

Hun forteller videre at de frem mot landsmøtet til høsten vil ha hovedfokus på klima- og miljøpolitikk og likestillings- og inkluderingspolitikk for å skape fremtidens klimasamfunn med plass til alle.

– Vi følger selvfølgelig også opp aktuelle saker. Under årsmøtet vedtok vi blant annet at vi ønsker lokalt eierskap og råderett over Nordkappfjellet. Vi ønsker allmenn adgang til friluftsområdet, en bærekraftig utvikling av turismen og at området forvaltes på en god måte i fremtiden med Nordkapp kommune som grunneier, listes det opp.

Med seg i fylkesstyret har Vollan Nilsen med seg Thomas Fredrik Kristensen, Espen Amundsen, Ingrid Kubban, Simon Kongsbak, Andrine Klausen Simonsen og Johanne Jerijærvi.