De minste kommunene er engstelige for hvordan de store strukturendringene vil svekke distriktene til fordel for de større bykommunene.

Nå stiller de sammen i et «Småkommunenettverk» med krav om en aktiv politikk som bygger hele landet.

Onsdag møttes Arbeiderparti-ordførere fra småkommuner i Troms og Finnmark for å diskutere utfordringer og muligheter i forbindelse med de store strukturendringene som de mener svekker distriktene til fordel for de større bykommunene.

Ordførerne som møttes besluttet å jobbe videre med å etablere et småkommunenettverk som en motvekt mot den sentraliseringspolitikken som føres av dagens regjering.

Det ble satt ned et interimsstyre bestående av Eirik Losnegaard Mevik (Kvænangen), Marit Alvig Espenes (Dyrøy), Torbjørn Larsen (Kvæfjord), Robert Jensen (Vardø), Frank Ingilæ (Tana) og Aina Borch (Porsanger).

Det er i distriktene verdiene skapes. Skal Norge ha troverdighet i forhold til de enorme ressursene vi råder over både på hav og land, er det avgjørende at det bor folk i hele landet. Da må Norge ha en aktiv poltikk som bygger hele landet!

Dette var hovedbudskapet til Arbeiderpartiets distriktsutvalg som her var representert med stortingsrepresentant Eirik Sivertsen, leder Cecilie Agnalt og medlem Heidi Granås.