Tirsdag morgen er det klart at Sylvi Listhaug går av som justisminister. Hun kaller prosessen forut for avgangen «en ren heksejakt».

– Tusen takk for den helt fantastiske støtten dere har gitt meg! Spesielt denne uken hvor det har stormet som verst. Det har vært en svært krevende tid for både meg og familien, skriver Listhaug på Facebook tirsdag morgen.

– Den siste uken har vært helt surrealistisk. Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent, skriver hun.

Hun mener hun har blitt utsatt for en «ren heksejakt», og anklager Ap-leder Jonas Gahr Støre for å kneble ytringsfriheten.

– Jeg kommer aldri til å godta at debatten legges på Støres premisser. Ytringsfriheten er en viktig norsk og vestlig verdi vi må stå opp for. Jeg kommer aldri til å være en politiker som er lik alle andre. Jeg vil være meg selv, skriver Listhaug.

Under pressekonferansen mente hun et regjeringsskifte ville vært en katastrofe.

– Jonas Gahr Støre er ikke egnet til å være norsk statsminister, sa Sylvi Listhaug under da hun møtte pressen tirsdag.

Listhaug kunngjorde at hun trekker seg som justis- og beredskapsminister klokken 8 tirsdag morgen. Samtidig gikk hun til frontalangrep på Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Målet i valgkampen var å holde Støre vekk fra statsministers kontor, og det er fortsatt målet. Han er ikke egnet til å være statsminister i Norge, sier hun.

– Jeg er glad Siv Jensen og resten av partiet støtter meg, men jeg vil ikke at Frp skal miste makt. Derfor går jeg av, sier Listhaug.

Samtidig kaller hun norsk politikk for en «ren barnehage».

– Da er det min oppgave å opptre voksent, sier hun. (©NTB)