Søker kloke hoder til NM i cybersikkerhet

Norwegian Cyber Security Challenge 2018 går av stabelen 16. juni.

Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix 

nyheter

For andre året på rad har Norges teknisk-naturvitenskapelig universitet (NTNU), ved Center for Cyber and Information Security (CCIS), ansvaret for å sette opp NM i cybersikkerhet.

Bakgrunnen for konkurransen er at digitaliseringen av samfunnet driver frem et behov for IKT kompetanse og kompetanse til å beskytte informasjon og systemer.


Daniel (19) er blant Norges beste etiske hackere

Altaværingen tjener godt med penger på å tette sikkerhetshull.


For å lykkes med det, er nå organisasjonskomitéen for NM i cybersikkerhet i dialog med alle videregående skoler i Norge for å promotere kvalifiseringsrunden.

NTNU opplyser på sine nettsider at deltagerne i NCSC får sikkerhetsutfordringer knyttet til alle sider ved IKT, og vil bli vurdert ut fra hvor lang tid de bruker på å løse de ulike oppgavene.

– Landslaget i cybersikkerhet nådde en imponerende fjerdeplass på EM i 2017 i Malaga. Dette ønsker vi å følge opp i 2018, og vi er på jakt etter de klokeste hodene i aldersgruppen 16-25 år. Vi oppfordrer spesielt de i den yngre garde, samt jenter å melde seg på NM og prøve seg. Kvalifiseringsrunden vil i år foregå over 10 dager på internett, og det er dermed mulighet for de alle fleste å delta. Etter kvalifiseringsrunden vil vi invitere de beste i hver klasse til finalen på NTNU campus Gjøvik den 16. juni. Etter finalen vil landslaget bli plukket ut og de settes i trening frem til EM i cybersikkerhet, som i år foregår i London i oktober. Landslaget vil bestå av ca 5 juniorer og 5 seniorer, med tak på 10 personer, forklarer Hilmar Haraldsson ved NTNU.

De som deltar under Norwegian Cyber Security Challenge kan også bli plukket ut til il laget som skal representere Norge under European Cyber Security Challenge 2018 i London.