Meglerens tips for å selge hytta:

– Folk har helt andre krav i dag

Vent heller ikke til påsken med å legge ut hytta for salg.

START TIDLIG: Eiendomsmegler Daniel André Adamsen deler sine tips til å få solgt hytta.  Foto: Presse

nyheter

Påsken nærmer seg med stormskritt. Har du planer om å selge hytta, så anbefaler eiendomsmegleren deg å komme i gang snarest. Hvis ikke kan du gå glipp av interesserte hyttekjøpere.

– Som selger kan det være lurt å forberede seg tidlig, siden kjøperne orienterer seg i markedet i god tid, sier eiendomsmegler Daniel André Adamsen ved EiendomsMegler 1 Alta i en pressemelding.

– Venter du, risikerer du å gå glipp av to og tre budgivere. Og dermed miste mulighetene til budrunde som kan føre til en langt høyere pris.

– Stiller krav

Hytta er for mange en luksus, og dermed noe man bruker mye tid på før man kjøper. Det betyr også at du som hytteeier må tenke på en del ting.

– Stell pent med hytta, selv om den ikke trenger å være ny når du selger. En attraktiv hytte er like godt fra 1980-tallet der de nye eierne bare trenger å male en vegg. De færreste orker å skifte takrenner, sier Adamsen.

Meglerens tips

Ferdigstill: Dagens kjøpere er godt opplyste og det må være et godt inntrykk hele veien. Ting må være i orden.

Timing: Mange begynner kjøpesesongen for hytter nå, og du må treffe kunden når kjøpelysten er der.

Ting tar tid: – Tiden går fortere enn du tror, og husk på at også kjøperen bruker tid. Salget går noen ganger raskt, men du kan ikke forvente at hytta er solgt etter første visning. Kjøperen er i en prosess og skal modnes, sier Adamsen.

Folk er kresne: – Hytta må være i god stand og i henhold til det kjøperen forventer, selv om den ikke trenger å være ny. Det at de mest attraktive hyttene har best beliggenhet, holder ikke lenger. Kjøperne vil ha begge deler, både god beliggenhet og god standard. Da kan det være lurt å ikke bare male frontene på hyttekjøkkenet, men av og til bytte dem, sier Adamsen.

Sett deg inn i hytta: – Det kan være både du og kjøperen får noen overraskelser hvis du ikke går gjennom mappa di nøye. Ja, den som ligger helt innerst i boden. Så finn fram alt av gamle avtaler og kvitteringer. Det kan være en veldig god forsikring, råder megleren.

Det siste tipset han kommer med, er å lese gjennom alle gamle avtaler, og sjekke hvordan det står til med felles brønn, vannledninger, veiadkomst, naustbygging og strømledninger, slik at det ikke kommer opp noen overraskelser.