Saken mot de siktede tenåringsguttene som angivelige skulle ha voldtatt en jente på en privatfest i Bossekop i fjor, er henlagt av statsadvokaten.

– Vi har ikke funnet det tilstrekkelig bevist at den fornærmede jenta har vært bevisstløs og heller ikke at det har funnet sted seksuell omgang med en bevisstløs person, sier statsadvokat i Troms og Finnmark, Torstein Lindquister til Altaposten.

– Har det vært ført vitner?

– Det har ikke vært andre tilstede i det aktuelle rommet, men det har vært gjort avhør av de som var tilstede på festen.

– Det å vurdere om et menneske er bevisstløs eller ikke vet hva som foregår? Hvor går grensen her?

– Det er en vanskelig vurdering. Dersom noen ligger og sover er det klart straffbart å ha sex med vedkommende, men ellers er det gråsoner som er vanskelig å vurdere. Det kan også være at de som er siktet for voldtekt også har vært beruset, men de skal likevel vurderes på samme måte som hvis de ikke var beruset.

– Det er ingen unnskylding med andre ord?

– Nei, sier Lindquister, som medgir at det er vanskelig å bevise voldtekt der det er ord mot ord.

– Det er veldige vanskelige saker dette her og vi kan ikke lempe på beviskravene, men tenke over hvordan en domstol vil vurdere saken og bevisene.

– Og i denne saken har du vurdert at bevisene ikke vil holde i en rettssak?

– Det er rett.

– Har du noen informasjon om hva den påstått fornærmede jenta gjør videre? Om det er søkt om erstatning?

– Hva hun gjør videre vet jeg ikke, men det er en mulighet å kjøre sivil sak. Bevisbyrden når det gjelder erstatning er lavere enn den er når man skal få noen dømt for voldtekt, sier statsadvokaten.