Dramatiske bilder:

Kraftig uvær da politiet lette etter 26-åring

Det var null sikt for letemannskapene i Finnmark, men på utrolig vis ble 26-åringen reddet

nyheter

Det var i morgentimene tirsdag at mannen ble bragt i sikkerhet med beltevogn. I videoen fra Finnmark politidistrikt over ser du hva letemannskapene hadde å jobbe med.

26-åringen sendte mandag morgen ut et nødsignal i fjellet mellom Nordreisa og Alta. I Nordreisa måtte kompisen gi opp etter å ha forfrosset ei tå. 26-åringen gikk da videre sammen med to hunder. 

Ved 7-tiden på mandag ble sendt ut en nødmelding fra mannen.

Forsvaret HV 17 Finnmark, Røde Kors, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, 110 og politiet som koordinerete all innsats, var med i søket.

Kraftig vind og dårlig sikt gjorde at ingen hadde klart å ta seg fram til mannen. Ved 1.30-tiden forberedte snøscooterpatruljer fra Røde Kors Hjelpekorps, politiet og Statens naturoppsyn seg på å gjøre et nytt forsøk.

– Lokalt er været såpass mye bedre der, at de mener det er verdt å gjøre et forsøk, sa redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til NTB natt til tirsdag.

Ved 3-tiden opplyser HRS at patruljene var kommet fram til posisjonen som lå i nødsignalet. Tre timer senere kom meldingen om at mannen var hentet ut av området.