Søker etter savnet mann

Politiet og frivillig mannskap settes inn i søk etter savnet mann i 20-årene.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Rino Engdal

nyheter

Operasjonsleder Svein Erik Jacobsen ved Finnmark politidistrikt sier til Altaposten at det ved 7-tiden mandag ble sendt ut en nødmelding fra mannen. Han har vært ute en måned på ski med pulk og to polarhunder mellom Narvik og Alta. Mannen skal ikke ha mobiltelefon med seg.

– Mannen er student i Alta og godt turvant, men sendte i dag ut en nødmelding. Han befinner seg i området mellom Eibydalen og Kvenangsbotn, sier Jacobsen.

Stort mannskap

Jacobsen forteller at politiet koordinerer mannskapet.

– Det er svært dårlig vær i området og vi vil rykke ut så snart det er forsvarlig å få bakkemannskap opp på fjellet. Det ble sendt ut et Sea King helikopter fra Porsanger, men dette måtte snu på grunn av været.

Forsvaret HV 17 Finnmark, Røde Kors, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, 110 og politie,t som koordinerer all innsats, er med i søket.

– På grunn av nødmeldingen tror vi at vi har eksakt posisjon på mannen. Uværet har gjort det vanskelig for helikopter å komme seg fram, men vi har også scootere på tur nå, sier HRS Norges vakthavende redningsleder Finn Tore Sortland til NTB.

Ifølge HRS Nord-Norge bidrar også Forsvaret med beltevogner og et Orion-fly.

Til iFinnmark sier innsatsleder Håvard Martinsen at letemannskapet har dratt innover Eibydalen med fem scootere for å lete etter mannen.

– Vi har fått ganske nøyaktige posisjoner via nødpeileren, men vi vet ingenting om tilstanden hans, sier Martinsen til avisa.