Rekord i Finnmark

453 yrkesfagelever fikk læreplass i 2017. Det er ny rekord i Finnmark.

PÅ BESØK: Kunnskapsministeren gjestet i fjor Alta videregående skole.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

– Den gode utviklingen viser at satsingen på yrkesfag gir resultater. Med flere læreplasser får flere elever muligheten til å fullføre utdanningen sin og komme seg inn i arbeidslivet. Denne arbeidskraften er helt avgjørende for å sikre et bærekraftig velferdssamfunn i årene som kommer, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Ifølge tallene fra Utdanningsdirektoratet fikk  75 prosent av de som søkte læreplass. Bedre har det ikke vært i Finnmark siden målingene startet i 2011. Den samme trenden ser vi nasjonalt og fylkesvis over hele landet.

– Mange fylker gjør en god jobb med å skaffe læreplasser, men vi er ikke i mål. Det blir stadig flere søkere, og da må vi fortsette satsingen for å få enda flere læreplasser, menerRøe Isaksen.