Første undersøkelse ble røntgen

11. januar ble den første pasienten behandlet. 6. mars skal sykehuset være i full drift.

FØRSTEMANN: Fagradiograf Hanne Samuelsen kan sammen med klinikksjef Rita Jørgensen ønske første pasient, Erik Bang, velkommen til nye Kirkenes sykehus.  Foto: Finnmarkssykehuset

nyheter

Erik Bang er den første pasienten på det nye sykehuset i Kirkenes.

«Bang er fra Kirkenes og fikk gjort en røntgenundersøkelse på det nye sykehuset i Kirkenes i dag 11. januar og er dermed den første pasienten på nysykehuset. Det var stor stas for de som var på jobb og Bang fikk en liten blomsterbukett som markerer at han var den første pasienten, skriver sykehuset i en pressemelding.

– Dette er en milepæl for oss. Den første pasienten markerer at vi begynner å bli klare på røntgen, sier klinikksjef Rita Jørgensen.

Fram mot 6. mars da sykehuset skal være i full drift, vil enkelte pasienter få sine behandlinger på det nye sykehuset. Dette er en del av innkjøring og opplæring fram mot 6. mars. I første runde er det vanlige røntgenundersøkelser som skal gjøres, i neste uke er det MR-pasienter og senere vil det være CT-pasienter.

– Vi skal lære opp én radiograf på det nye utstyret som så skal lære opp resten av radiografene, sier enetsleder Ole Jørgen Ulvang. I neste uke skal det være en pasient hver time som får MR-undersøkelse på det nye sykehuset.