Hjemmefester ute av kontroll

Politiet ikke rukket over alle festene.

  Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

nyheter

Mange har gått hardt til verks når det nye året skulle feires og i Alta har ikke politiet hatt kapasitet til å håndtere alle meldingene om fester ute av kontroll.

Ved 05-tiden skriver politiet på twitter. "Nok en enebolig overfylt av feststemte og situasjonen ute av kontroll. Politiet har ikke kapasitet".

- Det har vært mye meldinger om fester, også der mindreårige har vært involvert. I de tilfellene der vi har hatt kapasitet har vi fått de mindreårige hjem, men vi har hatt begrenset kapasitet på grunn av andre oppdrag som har vært tidkrevende, sier operasjonsansvarlig hos politiet i Finnmark, Svein Erik Jacobsen.

I Alta har det vært mest privatfester som har kommet ut av kontroll. Blant annet har uønskede gjester forsøkt å komme seg inn i en enebolig på morgenkvisten. Det er også meldt inn en hendelse om fyll i forbindelse med at utestedene har vært åpne. Blant annet har politiet gitt en person beskjed om å holde seg unna Alta sentrum det neste døgnet.

En titt på loggen i hele Finnmark viser at det ikke bare er i Alta at folk har vært i det feststemte hjørnet.

- Nei, det har vært mer enn ønskelig, og det renner stadig inn meldinger, sier Jacobsen ved 06-tiden.