Avslutter med titansalutt

– Vi lover de tyngste og største kulene og bombene, sier Gjermund «Dynamitt-Gjermund» Abrahamsen Wik.

KLARE: Espen Simonsen og Gjermund Abrahamsen Wik er klare med årets familiefyrverkeri.   Foto: Arkivfoto: Tom Skoglund

nyheter

– Det er fem kilo rent krutt i denne. Her er det ekstra mange luftbomber, sier Gjermund Abrahamsen Wik.

Nyttårsaften blir det også i år familiefyrverkeri i Saga, i regi av Saga grendelag. Alle er velkommen til å komme og se, enten de tar turen opp til Saga eller ser det på avstand. Fyrverkeriet kan nemlig ses fra mange steder i Alta.

Familiefyrverkeri i Saga.  Foto: Tom Skoglund

 

– Vi lover de tyngste og største kulene og bombene. I år blir det et gigabatteri. Jeg har også en spesialeffekt: Ett av batteriene i showet har 280 skudd som skal skytes på 10 sekunder. Når den kommer er du ikke i tvil, det spruter ut kuler, formelig bobler det ut av Altas egen Dynamitt-Harry, eller Dynamitt-Gjermund om du vil.

Gjermund Abrahamsen Wik som tok dynamitten i egne hender for noen år siden, da det viste seg at Alta trengte en fyrverkeri-ekspert. I år er fyrverkeriet større enn noen ganger før de årene familiefyrverkeriet har vært arrangert.

– Det fins utallige varianter av cakes, enorme greier som lyser utover. De finnes i mange varianter, fra ett og ett skudd, til organisert i vifte. Det er bare fantasien som begrenser en, sier Wik.

Han har forresten også direktekontakt med flytårnet på Alta lufthavn.

– Vi kan jo ikke sende opp fyrverkeri om det kommer et ambulansefly, sier han.

En symfoni

– Hele fyrverkeriet danner til sammen en liten symfoni, og så må man passe på at det er en fin begynnelse, så bygge opp et nytt kapittel, så litt lavere, så ta intensiteten opp igjen. Så skal intensiteten bygge seg opp før det hele avsluttes med en titansalutt som ljomer i hele fjorden. Skal gi skikkelig gjenlyd i fjorden. Og da har vi feiret, og det er helt ekstatisk å høre folk juble og klappe etterpå, sier han, og oppfordrer samtidig hele Altas befolkning til å respektere regelen om å ikke sende opp fyrverkeri utenom klokka 18.00 og 02.00 nyttårsaften.

Leder i Saga grendelag, Espen Simonsen har tidligere oppfordret folk til å være tidlig ute om de ønsker å se oppskytingen fra Saga. Veien opp blir stengt i god tid før, og man kan gjerne komme tre kvarter før det begynner.

– Og så ber vi om at ingen tar med eget fyrverkeri til Saga, sier Espen Simonsen.

Familiefyrverkeriet skytes opp fra Saga klokka 20.00. Det hele er et spleiselag mellom Alta kommune,  lokale bedrifter og publikum.