FlyViking innstiller drifta

Siste flyvning vil skje 12. januar, skriver selskapet i en pressmelding.

  Foto: FlyViking

nyheter

– Hovedårsaken til at vi har tatt denne beslutningen, er at det ikke er økonomisk forsvarlig å drive videre med det materiellet vi har i dag, sier styreleder Ola Olsen.

Den siste tiden har selskapet lagt ned sine flyvninger til Hammerfest og morgenruten fra Alta.


Avis: FlyViking legger ned Hammerfest-ruta

Hammerfest-ruta er historie fra 2. januar.


De siste flygingene vil skje 12. januar 2018, mens man gjennom etableringen av et nytt aksjeselskap vil forsøke å opprettholde ruten Ørland–Oslo–Ørland. Dette skal inntil videre skje gjennom innleie av fly og personell fra andre flyselskaper.

– Videre vil en styrt avvikling innen rimelig tid gjøre oss i stand til å innstille driften i FlyViking AS, samtidig som verken kunder, leverandører, ansatte eller innleid personell blir skadelidende, sier daglig leder Heine Richardsen i pressemeldingen.

FlyViking startet i mars i år ruteflyginger mellom Tromsø, Hammerfest og Bodø. Senere har det utvidet med avganger til og fra Alta, Harstad/Narvik, Stokmarknes, Oslo og Trondheim.

–Vi beklager de ulempene dette vil medføre for kundene som har kjøpt billetter med selskapet etter den 12. januar. Samtlige kunder bes ta kontakt med selskapet, slik at de kan få refundert sine kjøp i henhold til salgsbetingelser og passasjerrettigheter, sier daglig leder Heine Richardsen til NTB.


For få passasjerer i Alta

FlyViking vil ikke ut med tall, men innrømmer at det er for få som reiser med dem.