Geir Ove Bakken (Ap) gjør det ettertrykkelig klart at alle må være klare over at «Boreal-dommen» er en meget alvorlig sak økonomisk for fylkeskommunen.

– Den har gått over lang tid og har en historie bak seg, sier Bakken, hovedutvalgsleder for samferdsel, folkehelse og kultur i fylkeskommunen.

– Hvordan kan det ha gått så galt?

– Pensjon er kompliserte forhold. Nå må administrasjonen komme med noe til fylkesutvalget og man må ta det ansvaret som dukker opp, også for tidligere avtaler. Jeg ser det er politikere som med en gang skylder på andre. Dette er alvorlig for fylkeskommunen, men vi som politikere må ta det ansvaret vi har, sier Bakken, som avviser å kommentere flere sider ved saken.

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) konstaterer at det er et alvorlig økonomisk perspektiv i dommen, dersom den blir rettskraftig:

– Det er komplisert å finne tallet for hva dette kan koste for fylkeskommunen, sier Vassvik og klargjør:

– Samtidig er det verdt å merke seg at dette er en sak som har overlevd flere fylkesrådmenn og fylkesordførere, det er derfor vanskelig å si hvorfor en slik situasjon har oppstått. Vi må få komme tilbake til saken når vi har blitt mer inngående oppdatert, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik til avisa.