Våknet av skuddlyder

Flere smell onsdag morgen skremte folk i Alta.

FYRTE OPP RAKETTBATTERI: Flere batterier med fyrverkeri ble fyrt opp i Sandfallet onsdag morgen.   Foto: Politiet

nyheter

En patrulje fra Alta lensmannskontor rykket ut etter at det var meldt om skuddlyder fra Sandfallet. Det viste seg å være fyrt av flere rakettbatterier. 

En snartur til området ved hoppbakken avdekket flere tomme rakettbatterier. Her har det vært «Starlight Thunder» i morgentimene.

– Da de kom til stedet oppdaget de flere tomme rakettbatterier. Klokka var bare 06.15. Dette er ikke greit, og det er ikke et greit tidspunkt å gjøre det på, sier operasjonsleder Stein Kristian Hansen hos politiet i Finnmark.

LIVLIG VED HOPPBAKKEN: Noen har kost seg med nyttårsfeiring på helt galt tidspunkt. – Ikke greit, sier politiet.   Foto: Politiet

 

– Det er ikke lov å benytte fyrverkeri utenom nyttårsaften eller uten tillatelse fra brann og politi. Dette er tullfæra. Det er ikke greit. Har man fyrverkeri til overs må det avhendes på godkjent måte, sier Stein Kristian Hansen.

– Dette er ikke lov. Fyrverkeri skal kun sendes opp på nyttårsaften, eller etter avtale med politiet og brannvesenet, sier Hansen.

Ifølge operasjonssentralen kunne det høres minst åtte smell. Da politiet ankom stedet var gjerningspersonen(e) forsvunnet.