– Fare for glatte partier

Vinteren i anmarsj.

HVITT: Mange altaværinger ble møtt av en hvit bakke onsdag.  Foto: Bjarne Krogstad

nyheter

De siste dagene har det vært ruskevær, og i dag våknet mange altaværinger til en hvit bakke.

Men, ifølge trafikkoperatør Helge Tømmervik ved Vegtrafikksentralen har dette ikke bydd på noen trafikale problemer, enn så lenge.

Det har ikke blitt så mye vinter enda, og så langt opplever vi rolige forhold. Det har vært en del snø i indre del av Finnmark, men for å si det sånn så har vi ikke fått tilbakemeldinger om noen problemer, sier Tømmervik

– Det kan være vintervind noen steder, men ingenting som skaper problemer, gjentar han.

På tide med dekkskifte

Mange venter helt til det første snøfallet kommer før de skifter til vinterdekk.


– Fare for glatte partier

Slik ser de siste trafikkmeldingene fra Statens vegvesen ut onsdag:

  • Sennalandet: Bart og vått, fare for glatte partier og tåke. Klokken 06:00 var det 1 grad, nordlig lett bris og oppholdsvær.
  • Hatter: Bart og vått, fare for glatte partier. Klokken 05:45 var det 1 grad, stille og oppholdsvær.
  • Ifjordfjellet: Vekslende bart og vått, snø- og isdekke, fare for glatte partier. Klokken 05:20 var det 0 grader, nordlig lett bris og sluddbyger.
  • Bekkarfjord - Hopseidet: Bart og vått. Klokken 05:00 var det 1 grad, stille og oppholdsvær.
  • Snefjord - Havøysund: Bart og vått, fare for glatte partier. Klokken 05:20 var det 2 grader, nordlig svak vind og regnbyger.
  • Kongsfjordfjellet: Bart og vått, stedvis redusert sikt på grunn av tåke. Klokken 04:45 var det 2 grader, nord-østlig lett bris og yr.
  • Båtsfjordfjellet: Bart og vått, stedvis redusert sikt på grunn av tåke. Klokken 04:45 var det 2 grader, nord-østlig lett bris og yr.

Meteorologens tekstvarsel

Onsdag: Nordøstlig bris, liten kuling på kysten. For det meste skyet. Litt regn av og til, til dels snø på Vidda. I kveld sluddbyger på kysten av Øst-Finnmark.

Torsdag: Skiftende bris, på kysten opptil frisk bris mellom nord og nordøst. Skyet eller delvis skyet, noen regn- eller sluddbyger som etter hvert går over til snøbyger.

Fredag: Nordvest bris, fra fredag ettermiddag liten kuling utsatte steder. Skyet, litt regn eller sludd, snø i høyden.