Studentene knytter bånd til næringslivet

Etter ett års pause, inviterer studentene ved Handelshøgskolen til mingling og faglig samvær med lokalt næringsliv.

DIALOG: Vegard Fagerhaug mener det er viktig at studenter og næringsliv i Alta har en felles arena.  Foto: Rolf Edmund Lund

nyheter

– Responsen har vært veldig bra. Det kan se ut til at næringslivet ser verdien av god dialog med Alta-studentene, mener Vegard Fagerhaug, som er en av flere studenter som står bak den såkalte HHT-dagen.

Dette er et studentprosjekt som første gang ble arrangert med suksess i 2015, før det ble en pause i fjor.

Gode forelesere

Origo, Smartdok, Ishavskraft og Sparbank1 Nord-Norge stiller med forelesere om aktuelle temaer til arrangementet på Campus Alta som er 26.oktober.

– Når vi får dyktige folk som Bjørn Tore Hagberg, Astrid Tugwell og Ulf Tore Isaksen hit, tror jeg studentene innenfor økonomifaget vil lytte, sier Fagerhaug.

Han regner med at «Brattholmen» blir fylt opp av interesserte studenter og andre.

Mingling

Det er ni i styret som står bak HHT-dagen. Gjennom Facebook har de spredd interessen og fått påmelding, i tillegg til at de forsøker å markedsføre prosjektet.

– Bedriftene vil ha stands på campusen, så de har gode muligheter til å nå fram med sitt budskap, sier Fagerhaug.

Samtidig tror han at det viktig å kombinere det faglige med det sosiale. Å mingle er noe studentene må lære seg først som sist:

– Den uformelle praten er viktig, så vi har bankett og det hele. Der blir det middag og underholdning, som vi håper vil slå an, sier Vegard.