Her får du DAB-hjelp?

Radiovogna på plass i Alta.

Daglig leder Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge.  Foto: Privat

nyheter

I morges kom nemlig radiovogna til Alta, en godt synlig og lysegrønn vogn fra Digitalradio Norge AS. Ombord finnes de som vet mest om det store radioskiftet, som kommer 13. desember for Finnmarks vedkommende.

– Gutta i radiovogna hjelper radiolyttere med svar på spørsmål om overgangen fra FM til digital radio, og gir råd om feks DAB-radio i bil, heter det i en pressemelding.

GODT SYNLIG: Denne vogna må du se etter hvis du er i villrede om det store radioskiftet.  Foto: Presse

Daglig leder Ole Jørgen Torvmark og hans mannskap var på plass ved Amfi fredag morgen.

– Vi har ikke helt bestemt oss hvor vi skal parkere i Alta, men det blir sentralt og strategisk, lover Torvmark, vel vitende om at vogna er godt synlig.

Vogna er ment å være et rullende informasjonskontor, som startet i oktober i fjor i Lofoten. Nå nærmer de seg enden på turneen. I løpet av uka har de vært i Kirkenes, Vadsø, Karasjok, Lakselv, Honningsvåg og Hammerfest, før de altså bremser ned i Alta fredagen.

– Blir det litt kjeft fra FM-entusiaster?

– Nei, vet du, de fleste er opptatt av å finne gode løsninger. Det handler mye om DAB i bilen og hvordan de skal ha dette på plass før skiftet, sier Torvmark, som likevel medgir at en og annen gir uttrykk for sin frustrasjon.

– Alle er hjertelig velkommen hit, sier han.