– Si din mening om bussruta

Om du mener noe om bybussrutene i Alta, er det nå du bør komme på banen.

VIL FOLK TA BUSSEN HIT? Gjermund Abrahamsen Wik oppfordrer folk til å svare på spørreundersøkelsen om bybussen.   Foto: Kita Eilertsen

nyheter

Alta kommune ønsker å finne de ultimate bussrutene for å få flest mulig til å ta bussen.

Altaposten har tidligere skrevet om mulige omlegginger av bybussene i Alta. Denne uka pågår spørreundersøkelse om bussrutene.

– Det er nå dere må komme på banen. Vet vi ikke hva folk ønsker, er det vanskelig å gi fylkeskommunen de beste rådene, sier folkehelsekoordinator Gjermund Abrahamsen Wik.

– Er de som bruker bussen fra Tverrelvdalen villige til å ta den ekstra turen om Saga? Går bussen når folk har behov for den? Det er slike ting vi ønsker å finne ut, sier han.

Lørdag sto de på stand i Alta sentrum og delte ut vafler til de som svarte. Men man kan fortsatt svare på undersøkelsen – hele til og med fredag denne uka. Alta deltar i Europeisk mobilitetsuke og kommunen tilbyr blant annet utlån av elsykkel og busskort til spesielt interesserte som ønsker å teste ut bussen og dele sine erfaringer på sosiale medier.


Vet ikke hva folk vil

Bakgrunnen for undersøkelsen er at kommunen ble i tvil om hva folk faktisk vil.

– Det er bra at bybussen skal kjøre innom flere områder – men det vil ta mere tid. Er de reisende villige til at bussturen skal ta lenger tid? Og hvor mye lenger tid er akseptabelt? Spør han.

De nye forslagene som vi viste til da vi sammen med Abrahamsen Wik tok «bakveien» fra Kaiskuru til Saga, vil også by på noen endringer i bussrutene.

– Det vil den lille endringen fra Tverrelvdalen om Saga også gjøre. Det er her vi ønsker at folk sier sin mening, forklarer han.

Les mer her om Tverrelvdalen-bussen som kan gå innom Saga:  – Kan bli buss i mars

– Med de forslagene vil jo for eksmpel folk fra Kaiskuru få lenger vei til sentrum – men kortere hjem fra sentrum, hvis bussen kjører via Saga etter Kaiskuru. Er det greit? Spør han.

Poenget med brukerundersøkelsen er å finne ut om folk faktisk vil bruke bussen med disse omveiene. Om mange velger bil i stedet, eller omvendt – velger bussen med sine nye ruter.

– Det er helt ok, men vi må finne ut hva folk ønsker. Er det flere som velger bil enn buss, bør vi jo ikke sette igang med den endringen, sier han.


Kan svare ut uka

De som ønsker å delta i undersøkelsen kan gå inn på Alta kommune sin hjemmeside, og finne frem til undersøkelsen via artikkelen som heter: «Spørreundersøkelse for bybuss i Alta».


– Alle som har en mening om bybussen bør svare, og alle som vil kan svare, forklarer han.

Nå håper han at riktig mange vil delta i brukerundersøkelsen så de kan få mest mulig klarhet i hva folk vil.

– Vi ønsker å gi fylkeskommunen en mest mulig treffsikker begrunnelse for omlegging, forklarer Gjermund Abrahamsen Wik.