Denne uka blir bussen gratis

...og vil du låne el-sykkel tar du kontakt med Gjermund.

FRISTER MED GRATIS BUSS: Alta kommune ønsker frivillige som vil teste gratis buss. (Illustrasjonsfoto)  Foto: Lill Vivian Hansen / arkiv

nyheter

Fra i morgen, lørdag 16. september, til og med fredag 22. september deltar Alta kommune i Europeisk mobilitetsuke. Det betyr i korte trekk fullt av aktiviteter for både store og små. Ikke minst kan du få anledningen til å låne en el-sykkel i én uke, eventuelt busskort for en hel måned.

Gjermund Abrahamsen Wik i Alta kommune presiserer at det dreiser seg om et tiltak at de som melder seg som interesserte kan være med  å få busskort for en måned -– det er ikke slik at bussen er gratis for alle.

– Vi har sett lignende prosjekter i andre europeiske byer og vil prøve dette i Alta også. I stedet for at vi skal «messe» om det å kjøre kollektivt, eller ta el-sykkelen til jobb vil vi folk skal få teste det ut gratis og gjøre seg sine egne meninger, forteller Abrahamsen.

Det eneste Alta kommune vil ha tilbake fra deg som benytter deg av gratis buss, eller el-sykkel, er å dele sine erfaringer på sosiale medier. Interesserte bes ta kontakt med kommunen på torget førstkommende helg.

KOM OG TEST: Gjermund Abrahamsen Wik håper så mange som mulig vil benytte mobilitetsuka til å teste ut el-sykkel.   Foto: Reiulf Grønnevik / arkiv

Det fulle programmet for mobilitetsuka ligger på Alta kommunes hjemmesider.