– Vi ønsker at alle skal nyte høsten ute

Fredag er bålforbudet over.

Fra og med 15. september er det tillatt å tenne opp bål.   Foto: Arkivfoto

nyheter

I tidsrommet 15. april til 15. september er det et generelt bålforbud, for å forhindre skog- og lyngbrann. Fredag er forbudet over for i år.

– I Norge er bålet selve symbolet på friluftslivet og er en viktig del av allemannsretten. Selv om det er restriksjoner på båltenning store deler av året, er det å samles rundt et bål en verdifull del av kulturen vår.  Vi ønsker at alle skal nyte høsten ute, og at så mange som mulig skal oppleve gledene ved å kose seg rundt et bål, men det er viktig at man vet hvilke regler som gjelder, sier Siri Meland, fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

OPPFORDRER TIL UTEHØST: Høsten er en fantastisk tid for friluftsliv, mener Siri Meland.  Foto: Presse / Joe Urrutia

Bruk hodet

Oppfordringen fra Meland når det kommer til å tenne seg et bål ute i det fri er enkel:

– Bruk hodet, vis aktsomhet og husk regelen om sporløs ferdsel. Skal du tenne bål, så bruk en bålplass som allerede eksisterer i stedet for å lage en ny, og husk å ikke gjøre skade på friske trær og planter. Da er det bedre å ha med ved hjemmefra, sier hun.

– Nå er det lov å bruke hodet

– Vi hilser velkommen de nye reglene.