Blå knockout i Nordlysbyen

Frp størst i samtlige valgkretser.

BLÅ KOMMUNE: I det tradisjonelt sett så røde Finnmark går Alta-resultatet fra 2017-valget inn i historien. Frp fikk over 30 prosent av stemmene i Alta, ble største parti i alle valgkretser, ifølge VGs oversikt.  Foto: Skjermdump VG

nyheter

Kartet over, som er å finne hos VG, viser hvordan Frp feide all motstand tilside i fylkets største by. Med 94 prosent opptalte stemmer var det tidlig klart at Frp ville få over 30 prosent av stemmene i Alta. Halv tolv var 95 prosent talt opp, og partiet lå inne med 32,7 prosent av stemmene i byen.

Valgskredet i Alta var kraftig nok til å ta partiet opp på andreplass, som nest største etter Arbeiderpartiet. Frp noterer seg 18,1 prosent av stemmene i Finnmark, opp 2,1 prosent sammenlignet med forrige stortingsvalg (se graf under).

Via Altaposten sender stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt en varm hilsen til partileder Siv Jensen.

– Stemningen i Alta snudde i Alta for oss da partileder Siv Jensen gikk ut og bekreftet at Frp vil stemme ja til Venstres forslag om time-out og utredning av sykehusstruktuen i Finnmark. Vanlige folk i Alta så at vi slåss for dem, og det på en troverdig måte, sier Strifeldt.