– Holder det vi lover

Postkortaksjonen deler ut overskuddet til gode formål.

POSTKORTAKSJON: Monica Thomassen tok i mot gavesjekken på vegne av de ansatte og beboerne på Kåfjord alders- og sykehjem. Sjekken ble overlevert av Irene Ojala og Ingrid Lundmark fra aksjonskomitèen.  Foto: Lill Vivian Hansen

nyheter

– Vi lovte at overskuddet skulle gå til gode formål da vi startet aksjonen. Nå vil de som har støttet aksjonen se at vi holder det vi lover, sier Irene Ojala fra aksjonskomitèen, med klare hentydninger til politikerne som burde tenke i samme bane.

Fredag formiddag fikk beboerne på Kåfjord alders- og sykehjem besøk av Ojala og Ingrid Lundmark fra postkortaksjon for sykehus til Alta. Med seg hadde duoen en stor bløtkake og en gavesjekk på 6.000 kroner.

Postkortaksjonen har solgt kort i tre dager og vil allerede nå gi litt av overskuddet til gode helseformål.

Kåfjord alders- og sykehjem fikk dermed den første gaven fra aksjonen og pleier Monica Thomassen forteller at den flotte gaven skal brukes til cd-spillere, dabradioer og krølltenger til beboerne.

– Det er noe de som bor her savner, forteller hun.

Sykehjemmet er et av tre sykehjem som legges ned når det nye omsorgsenteret som er under utbygging blir ferdig.

Gode tiltak

Aktivitetssenter for eldre i Maze kan også se fram til en oppmuntring fra aksjonen.

– De eldre i Mazi har manglet tilbud lenge. Våren 2017 har de imidlertid vært samlet 12 ganger. Vi synes det er et flott tiltak fra Diakonen i Kautokeino. Det er viktig at de eldre i Mazi får et tilbud hvor de kan møte likesinnede – derfor vil de den andre halvdelen, forklarer Irene Ojala fra aksjonskomitèen.

Postkortaksjonen fortsetter

Etter en evaluering av Postkortaksjonen så langt har aksjonsledelsen besluttet at det skal selges postkort helt fram til valget. Etter valget fortsetter aksjonen, men i en litt annen form og Ojala lover å komme med informasjon om dette.

Folkeaksjonen for Akuttsykehus til Alta har også fått sitt eget interimstyre som består av Sylvi Andreassen, Grete Alice Nillima Monsen, Frank Olaussen og Gjermund Sætermo. Frem mot årsmøte i aksjonsgruppa blir det interimstyrets jobb å finne blant annet leder for folkeaksjonen.

– En ting er sikkert, vi jobberer knallhardt for at Alta Sykehus skal bli en realitet, sier Ojala.