Innbrudd og brann i Finnmarkshallen

OPPDATERT: Brannvesenet hindret storbrann. Innbruddstyver tente på Finnmarkshallen.

Finnmarkshallen  Foto: Altaposten

nyheter

Det er 110-sentralen som har meldt om brann på en pult i Finnmarkshallen. I forkant av branntilløpet har det vært et innbrudd i hallen. Politiet undersøker saken og starter etterforskning i løpet av dagen. Alta Brannvesen rykket ut rundt halv ni lørdag morgen.

– Brannvesenet gjorde en fantastisk innsats, og fikk ut møbler som stod i flammer. Sannsynligvis var raskt og effektiv reaksjon svært viktig for at brannen ikke fikk utvikle seg, men også for at sprinkleranlegget som igangsettes ved sterk varme ikke ble utløst. Hadde det skjedd kunne hallen stått full av vann, sier vaktmester ved Finnmarkshallen, Vinjar Solberg.

Det lukter røyk over hele hallen, og ikke minst er kontordelen preget av branntilløpet. Eiendomsavdelingen i Alta kommune har nå folk på stedet for å sikre verdier og forebygge skade. Ingenting tyder på at hallen må stenges for sportslig aktivitet.

KNUSTE VINDU: Innbruddstyvene i Finnmarkshallen knuste dette vinduet på kulturskolens lokaler hvor de har vært inne . I tillegg har de brutt seg inn i Finnmarkshallen og stjålet en del mindre ting her, men har også forsøkt å sette fyr på hallen.  Foto: Kita Eilertsen

 

Han ønker ikke gå i detalj med hvor mange stedet innbruddstyvene har satt ild, eller hva de har fått med seg av verdier. Årsken er at politiet ikke har startet sikring av spor og tatt skade- og innbruddssted i øyesyn.  Etter det Altaposten erfarer har Finnmarkshallen mistet datautstyr fra sine kontorlokaler, og kjøreskolen som leier i bygget, fått ødelagt kontor og tapt verdier.

I tillegg har tyvene vært inne i Kulturskolens lokaler like ved hallen, der de har tatt seg inn gjennom et vindu. Ubekreftede meldinger tilsier at svært dyre musikkinstrument kan være borte her.