Tror ikke ballongen sprekker

Sp-Iversen på stemmefiske tror medvinden holder helt inn.

HOLDER HELT INN? Førstekandidat fra Finnmark Senterparti til stortingsvalget i høst, Geir Adelsten Iversen fra Hasvik og Senterpartiets andrekandidat for valgkrets 3 til sametingsvalget, Helge Guttormsen fra Skjervøy, tror medvinden vil vedvare for Senterpartiet som har mange gode resultat på meningsmålinger i år.  Foto: Anne Mari Aalberg

nyheter

Senterpartiets toppkandidater i nord er sterke i trua under sitt besøk i Loppa. Med kaffe og nystekte vafler skal blant annet øksfjordingene sjarmeres.

Førstekandidat Geir Adelsten Iversen fra Hasvik mener partiet hans er et naturlig valg. Han får støtte for dette utsagnet av Helge Guttormsen fra Skjervøy, som er andrekandidat til sametinget på Sp sin liste fra valgkrets 3.

Leder for Loppa Sp, Ann Tove Wilhelmsen, ønsker ikke selv å stille til valg, men mener Sp stiller med sterke kandidater og et godt program.

Spilt Sp gode

FIKK BESØK: Ann Tove Wilhelmsen serverte kaffe og vafler da listekandidatene gjestet Øksfjord. Hun er leder for Loppa Senterparti.  Foto: Anne Mari Aalberg

– Det er blant annet regjeringspartiene som har spilt oss gode, sier Iversen. Han tror reformiveren på flere fronter har gjort at Senterpartiets politikk har slått an i befolkningen. Når han derimot skal forklare gløtten på døra til et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet, mener Iversen at et sterkt Senterparti kan få Støre og Co til å dreie sin politikk mot dem.

– Vi vil revurdere bestemmelsene for både Andøya og Bardufoss når det gjelder nedlegging, og berge offentlige tjenester i distriktene, lokker førstekandidaten, og legger til at både melkekvoter og fiskekvoter skal under lupen dersom partiet får et solid mandat fra folket. Det er ikke bare på kysten politikken gir gjengklang.

–  I Kautokeino fikk vi faktisk god respons og delte ut omtrent 500 brosjyrer, forteller Iversen.