Tviler på kompetanse

– Dømt på sviktende grunnlag.

SAKEN SNUDDE: Forsvarer Kjetil Nilsen mener dommen i lagmannsretten er gjort på sviktende grunnlag.  Foto: Arkiv

nyheter

Det mener Kjetil Nilsen som er forsvarer for en av de dømte reindriftsutøverne i lagmannsretten. De to reindriftsutøverne ble frifunnet i Indre Finnmark tingrett, men ble dømt for mishandling av dyrene, tyveri og grovt bedrageri i Hålogaland lagmannsrett.

– Tingretten i Tana er satt sammen av personer med kunnskap om reindrift, og de vurderte bevisene dithen at det verken holdt for straff eller erstatning. I lagmannsretten ble meddommerne plukket fra Troms sine lister, og ut fra det lille vi vet om disse, hadde ingen kompetanse eller kunnskap om reindrift, sier Nilsen til  NRK Finnmark.

Den ene mannen ble dømt til ubetinget fengsel i to år og fem måneder, mens den andre ble dømt til ubetinget fengsel i ett år og åtte måneder.