Tok ti topper på 20 timer

–Jeg er ikke unik og rent fysisk er dette noe alle kan klare, sier 39-åringen.

SPREKING: Anita Bakken Strøm er en ekte livsnyter. Her på en av de i alt 10 toppene hun besteg i løpet av et døgn.   Foto: Privat

nyheter

Mens andre har mer enn nok med å klare ti topper i løpet av en sommer, for ikke å si tre, så er ikke Anita Bakken Strøm fra Tverrelvdalen snauere enn at hun besteg alle toppene i Alta på 20 timer. Det ga en uttelling på 110 000 skritt, ifølge friskusens egen skritteller.

– Jeg har vært inspirert av skiguttene i Alta som har gjort det samme før, og først hadde jeg tenkt å jogge. Men det slo jeg fra meg fordi jeg hadde lyst å kose meg på turen og ha muligheten til å kunne sette meg ned på toppene å nyte utsikten og været. Og det fikk jeg tid til når jeg hadde 24 timer på meg, som var målet, sier 39-åringen, som melder om moderate mengder med insekt langs ruta.

Proteinrundstykker

Med sekken full av rikelig med drikke og hjemmelagde proteinrundstykker, startet Anita ut døra hjemmefra klokka åtte mandag morgen. Som oppvarming tok hun Komsatoppen, før hun putret ut til Talvik. Til Haldde fikk hun følge av sin svigerinne og sitt tantebarn, på en tur som endte nede i Kåfjord rundt klokka to.

– Vi koset oss på turen til Haldde og det er så artig å se at det er så mange som går dit opp. Også flere eldre folk, og alle er så blide og i godt humør, sprudler Anita, som selv har "alltidblid" som sitt Instagram-navn.

Etter Alta ble Hjemmeluft neste naturlige punkt, etterfulgt av Skoddavarre, Raipas og Losvarkollen. På Borras Vestre fikk Anita følge av sin venninne Ingeborg Opgård Hågensen, mens en annen venninne overtok stafettpinnen på de siste to etappene: Ulvehenget i Rafsbotn og Dønnavarre.

VELFORTJENT: Hva er vel bedre enn enn kvilestein på den siste av i alt ti topper.   Foto: Privat

– Jerg er veldig glad jeg ikke var alene opp Ulvehenget. Klokka var da tolv på natta og det var litt mørkt og småskummelt der. Jeg begynte også å bli litt mentalt sliten, så det var flott å få selskap, sier Anita, som kunne krysse av for den siste toppen klokka fem på morraskvisten tirsdag.

– Jeg var hjemme halv seks. Sovnet som en stein, men klarte likevel ikke å sove lengre enn til halv ti dagen etterpå, forteller hun.

Dagen derpå spiste hun godt, badet i Tverrelva og pakket til fotballturen til Umeå, hvor hun er med som lagleder for et av guttelagene i Tverrelvdalen.

– Det passet meg egentlig godt å gå toppene akkurat mandag. Jeg visste jo at jeg skulle sitte 12 timer på en buss kort tid etterpå, ler hun.

– Har du alltid vært så sprek?

– Ja, men jeg er faktisk blitt i bedre form med årene og jeg har vel aldri vært så god form som jeg er i i dag, smiler Anita, som har blitt overøst med imponerte kommentarer på Facebook etter turen. Ordet "unik" går igjen.

– Jeg er ikke unik og rent fysisk er dette noe alle kan klare. Selv fikk jeg til slutt litt vondt i et kne. Det betyr at jeg må trene litt mer styrke før jeg gjør dette neste gang.