Fylkesmannen i Finnmark innkaller nemlig til fellesmøte med kommunestyrene i Hammerfest og Kvalsund 31. august på Arktisk kultursenter i byen. Her er publikum hjertelig velkomne, i tillegg til at sakliste og utredninger legges på nettsider og sendes til offentlig gjennomsyn.

Dette er de to eneste kommunene som frivillig går "til sengs" i Finnmark i forbindelse med kommunereformen, men fortsatt er det ikke kommet noen avklaring av hva barnet skal hete, eller hvilket kommunevåpen som skal tas i bruk. På møtet skal det også drøftes hvilket antall kommunestyremedlemmer det skal være.

Navnet på den nye kommunen har skapt engasjement. Det har vært en konkurranse, der det kom inn syv forslag både til kommunenavn og  kommunevåpen.  I tillegg til at navnene Hammerfest og Kvalsund er med videre, har både Sørøysund, Håka, Kvaløya, Vargsund, Skaidi og Sammelsund passert nåøyet. Av de nye navnene var Sørøysund desidert mest populær i en avstemning.

– Fellesnemnda avgjør navnevalg og kommunevåpen, og formidler dette til Fylkesmannen i Finnmark. Vedtatt forslag på navn og kommunevåpen oversendes til Kommunal- og Moderniseringsdepartementet (KMD) for endelig behandling i Statsråd, heter det i innkallingen.