Den skal tidlig krøkes...

Johan Fredrik Buljo vant påhengsmotor til 10.500 kroner.

FULL FART: Johan Fredrik Buljo må nok bli litt større før han kan starte ut med motoren han vant, men fornøyd var han definitivt.  Foto: Privat

nyheter

 – Vuorasjavri var full av båter og folk som ville delta i vår dorgekonkurranse. Det var så mye folk og båter at de døpte om vannet til Lille Lofoten etter at konkurransen var over, forteller bygdelagsleder Klemet Klemetsen til Altaposten.

Man måtte ikke absolutt fiske for å ha vinnerlykke på de ulike premiene. Fire år gamle Johan  Fredrik Buljo hadde kjøpt loddet som ga full klaff på påhengsmotoren. Foreningen hadde masse flotte gevinster i tillegg og pengepremier for største og minste røye og også for største abbor.

Anders tok storrøya

Det var Anders Logje som fikk den største røya og dermed pengepremien på 5000 kroner. Den var på 1260 gram, så der snakker vi skikkelig kilopris. Ingen hadde fått abbor, så der ble det ingen som stakk av med de 3.000 som var premie for abboren.

SKIKKELIG RØA: Anders Logje stakk av med pengepremien på 5000 kroner for største røa i konkurransen.  Foto: Privat

Maia Hætta fikk 1000 kroner for minste fisk, ei gjedde på 470 gram.

–  Jeg vil gjerne få rette en takk til alle dem som bidro med gaver or premier til konkurransen vår. Og det var så mange med i år at det var fullt med båter på Vuorasjavri, som bygdelaget forpakter fra Fefo, sier lederen.

Trivelig rundet bålet

–  Den årvisse dorgekonkurransen har kommet for å bli. Årets konkurranse var en kjempesuksess, og uten å ta for sterkt i, så tror jeg nok vi kommer til å arrangere dette også neste sommer. Folk koste seg, det var god stemning og hyggelig prat rundt bålet med kaker, kaffe, pølser og brus, som det alltid bruker, sier lederen i bygdelaget, Klemet Klemetsen.