Hans Majestet Kong Harald er klar til å nyte fire dager i Mikkeli sammen med gode venner. Jakten på storlaksen starter klokken 18 søndag kveld.

Kongen kommer til Alta søndag og blir denne gangen to ekstra døgn, bekrefter Alta Laksefiskeri Interessentskap, som synes det er en stor ære å få kongen som gjest.

Altaposten kunne tidligere i år fortelle at ALI har gitt to ekstra døgn til jubilanten, som pleier å være i elva hvert eneste år.

– Kongen har vært en ekstremt viktig ambassadør for Altaelva gjennom mange år. Derfor vil vi han få noe ekstra på den store dagen. Vi har derfor tilbudt han to ekstra døgn, sa styreleder Hans Kristian Kjeldsberg til Altaposten i februar. Han har vært staker for Kong Harald siden 1994.

Kong Harald har takket ja til tilbudet og forlenger oppholdet.

Vanligvis er kongen gjest fra 16. til 18. juli. Når han søndag ettermiddag starter fra Sorrisniva er det for å bli noen ekstra døgn.

– Erfaringen er kanskje at det blir litt vel mye stress. Jeg tror en godt voksen mann som Harald kunne tenkt seg to ekstra døgn, sa Kjeldsberg til Altaposten.

Han kunne fortelle at gaven ble diskutert i all hemmelighet i juli 2016.

– Jeg snakket litt med kongens fiskekompis Morten Werring om dette, så vi har endt opp med å gjøre litt ekstra stas på Kong Harald i jubileumsåret, sa Hasse til Altaposten.

Skal vi tro værmeldingene til yr.no vil gården ligge badende i sol på dag en, mens det er fare for tre påfølgende dager med regnvær.