Rolige rockere på Midnattsrocken

– Vi har hatt få hendelser sammenlignet med tidligere år.

Politiet var tilstedte med en rekke sivile og uniformerte betjenter utenfor, inne på festivalområdet og på veiene hele festivalen gjennom.   Foto: Politiet i Finnmark / Facebook

nyheter

Nok en festival er over, og konstituert regionlensmann, Christen Selvåg, sier at fra politiets ståsted har festivalen forløpt seg i all hovedsak på en god og trygg måte, med fokus på musikkopplevelse og festivalglede.

– Vi har hatt få hendelser sammenlignet med tidligere år. Publikum oppførte seg bra i all hovedsak og det ble opprettet få straffesaker i forbindelse med Midnattsrocken, opplyser han i en pressemelding.

Ifølge politiet foreligger kun en anmeldelse etter helgen. Den omhandler voldtekt av en kvinne i 40 årene. To personer ble pågrepet fredag og siktet i saken.  Saken etterforskers videre og politiet har sikret spor og foretatt avhør av de involverte.

– Utover det er det ventet en anmeldelse i forbindelse med vold inne på festivalområdet, sier Selvåg.

Fulle folk, men ingen narkotika

Videre heter det at  fet har vært lite av typisk alkoholrelatert kriminalitet som vold og bråk.

– 4-5 personer ble bortvist fra området, samt 4 mindreårige som ikke var gammel nok til å være der og ble bedt om å forlate stedet. Heller ikke når det gjelder narkotikabruk ble det avdekket noen saker.

– Vi hadde også narkotikahund med på patrulje i løpet midnattsrocken, og tidligere år har vi tatt flere for besittelse eller bruk av narkotika i løpet av festivalen. Men ikke i år. Det er vi veldig fornøyde med, sier Selvåg og berømmer publikum for god festivaloppførsel, sier Selvåg og legger til at av flere hundre kontrollerte førere er en person er anmeldt for promillekjøring og to personer er anmeldt for høy hastighet.