– Perletur pynter helsa

Andre har så mangt, men vi i Finnmark har de fineste turperlene.

ET PERLEKJEDE AV TURER: - Nå skal skiltene opp og kodearkene nedi kassa, så vi trenger frivillige som vil tar en tur for laget, sier Gjermund Abrahamsen Wik, Altas folkehelsekoordinator. Her ser vi Gjermund flankert av leder Hugo Tingvoll (til høyre) og fagleder Even Borthen Nilsen fra Finnmark Friluftsråd.  Foto: Arne Hauge

nyheter

– Ingen ting er mer naturlig enn friluftsliv og fysisk aktivitet i det fri. Derfor er perletur den aller beste aktiviteten for folkehelsa i Finnmark, sier Hugo Tingvoll og Even Borthen Nilsen fra Finnmark Friluftsråd. 

– Det er glitrende sagt, og her i Alta tilbyr vi 14 slike perleturer, sier Gjermund Abrahamsen Wik. Vår folkehelsekoordinator sier han er ute etter frivillige.

– Vi trenger å få ut laminerte kodeark i postkassene. Kanskje til og med skru opp ett av disse fine skiltene, sier Wik, og viser oss et oransje skilt.

– Det er bare å melde seg, sier Wik.

Går for dobling

Perletur startet i fjor, og tilbyr 258 turer i 18 av fylkets 19 kommuner. I fjor begikk 1.500 av oss over 15.000 turer. Samler du minst 7 turer, i hjemkommune og eller andre kommuner, fyller du kravet for å bestille synlig bevis i form av et kunstnerdesignet perleturkrus.

Les også:

Her er våre perleturer

Mange titoppere, men også noen splitter nye.


– I år tar det av. Vi dobler tallene, sier Hugo og Even. De sier at Perletur vil bli hva folk flest forbinder med Finnmark Friluftsråd og interkommunalt samarbeid for folkehelsen.

Alta opp og fram

Her i vest har Loppa, Kautokeino og Hammerfest kommet lengst. Wik lover at Alta skal skynde seg.

– Nå har vi skiltpakken i hus, Alta Turlag skal med, så dette skal vi matche, sier han.

– Vi trenger sånne gjermundfolk i hver kommune, ellers rakner det, sier Tingvoll & co, som på lav bemanning bestyrer et svært friluftsråd med høy aktivitet.

– Nå trenger vi hjelp, så ta en for laget, oppfordrer gjengen.

For registrering, kart og mer info, se perletur.no. Husk også Ut og Plukk, nettsiden for oss i nord som er på bærtur.