Onsdag var det høytidelig avslutning for yrkesfagelevene ved Alta videregående. En som kunne smile ekstra godt der, er Kevin Berg som går ut av vg2 kjøretøy med fem seksere. Dermed ble han beste elev, og ble gjort stas på.

– Kevin hadde 5,3 i snitt på vitnemålet. Det står det respekt av. Han har allerede fått læreplass på Alta Motor, forteller rektor Inger Persen stolt.

I år var det første gang skolen arrangerte avslutningsfest for yrkesfagelevene.

– Vi har mange dyktige elever med stort potensial og mange muligheter foran seg, sier Persen.

Den mest tilstedeværende eleven er Martin Wisløff som har gått på klima, miljø og ventilasjonsteknikk. Han har ingen fravær på 2 år.

– Det er noe fremtidige arbeidsgivere legger stor vekt på, så det er veldig flott, synes Persen.

Årets elev

Også på yrkesfag hadde lærerne nominert sine elever til «Årets elev». Det var kommet inn flere gode forslag, men prisen gikk til Bedra Adan Mohamed som går helseservicefaget.

ÅRETS ELEV: Bedra Adan Mohamed er lærernes favorittelev, da hun går ut med flotte resultater etter bare tre år i Norge. Foto: Alta videregående skole

– Bedra er fantastisk, som knappe tre år etter at hun kom til Norge fra Somalia har lært seg norsk i rekordfart, tatt videregående på normert tid og går ut med over 5 i snitt. Det viser stor arbeidsinnsats og målbevissthet, slår rektoren fast.

Det er det ikke vanskelig å være enig i. Vi kan jo legge til at Bedra har som mål å bli farmasøyt.

– Mange av våre yrkesfagelever har allerede fått seg læreplass. Vi er svært stolte av våre tre elever som har fått plass på anerkjente restauranter som Statholdergården og Brasserie France i Oslo. Noen av dem ønsker også å gå videre på studier i Frankrike, noe som er mulig med det samarbeidet vi har med dem, sier Persen.