Det viser tall fra Arbeidslivssenteret til NAV i Finnmark som i fjor betalte ut 678 millioner kroner mot 718 millioner kroner året før, viser statistikken som lederen for Arb4eidslivssenteret, Dagfinn Gjerde kunne presentere forleden dag.

Glade for nedgangen

– NAV utbetalte 678 millioner kroner i sykepenger i Finnmark i 2016. I tillegg kommer det som arbeidsgiver utbetaler i arbeidsgiverperioden.  Vi er glade for at vi nå ser en nedgang i utbetalingene i 2016 sammenlignet med 2015. Utbetalingene fra NAV samsvarer også med nedgangen som vi ser i sykefraværsprosenten.  Det er de største kommunene som har størst nedgang i utbetalingene i kroner og ører. Vi håper denne positive utviklingen fortsetter også i 2017, sier Dagfinn Gjerde til avisa.

Små kommuner

Størst nedgang prosentvis i sykepengeutbetaling var det Lebesby kommune som hadde, der nedgangen var fra 9 til 6 millioner kroner, eller 32 prosent. Loppa kommune gikk tilbake i sykepengeutbetaling med 20 prosent fra 9 til 7 millioner kroner.

De to kommunene som topper listen for økt sykepengeutbetaling er Måsøy og Kvalsund med henholdsvis 26 og 24 prosent i pluss på sykepengene. Berlevåg økte med 15 prosent fra 10 til 12 millioner kroner, mens det i Tana, der forbruket av sykepenger steg fra 23 til 25 millioner kroner fikk en  prosentvis økning på 9.

Kroner og øre