Leverte fiskeskjell og vant laksedøgn

Oddleif vant fiskedøgn i Nedre Sierra og Paul vant fiskeutstyr.

KREMDØGN: Oddleif Eriksen var så heldig å få døgn i elva, overrakt av ALI-direktør Tor Erland Nlsen.   Foto: Privat

nyheter

Overvåkingsprosjektet i Altaelva går inn i sitt femte år, og i dag ble vinnerne av fjorårets skjellprøvesamling trukket ut hos ALI i Øvre Alta.

Leverte 1000 prøver

Vinnerne av fjorårets overvåkingsprosjekt, hvor man tar skjellprøver av laks for å overvåke oppdrettsfisk som går opp i elva, ble trukket i dag. De to herrene her vant henholdsvis laksedøgn Nedre Sierra og en «feit» utgave av fiskeutstyr.

Fiskerne er nøkkelen i prosjektet, og i 2016 ble det levert hele 1.000 prøver – en tredobling fra starten i 2013. Det har vært en svært positiv utvikling i perioden, og for 2016 var andelen oppdrett på 0,7%.

GLADE VINNRERE: Oddleif Eriksen vant fiskedøgn i Nedre Sierra og Paul Hammari vant fiskeutstyr. Premiene ble overrakt av Tor Erland Nilsen i ALI og Roger Pedersen i Grieg. Disse to driver skjellprosjektet sammen med NRS og Cermaq .  Foto: Privat

Gavekort hver måned

– For å motivere flest mulig til å levere skjellprøver, trekkes det gavekort på 3.000 kroner hver måned i fiskesesongen, men ikke minst så trekkes to hovedpremier. Et fiskekort i Nedre Sierra og fiskeutstyr til en verdi av 15.000 kroner.

I dag ble premiene for sesongen 2016 delt ut.

– Oddleif Eriksen var den heldige vinner av et fiskekort i Nedre Sierra 23. juli og Paul Hammari stakk av med det feite fiskeutstyret, forteller Roger Pedersen i Grieg Seafood Finnmark AS.

UTSTYR: Paul Hammari fikk overrakt fiskeutstyr for 15.000 kroner fra Roger Pedersen.  Foto: Privat

Både Tor Erland Nilsen fra ALI og Roger Pedersen fra Grieg Seafood oppfordrer alle fiskerne om å fortsette å sende inn prøver fra all laks som tas, også den som slippes ut igjen. Skitt fiske til alle, sier de to utdelerne.